Diskriminacija

petak, 10. februar 2017.

Predstavljen projekat “Unapređenje zakonskog okvira i politika za ostvarivanje ravnopravnosti i monitoring njihove primene u praksi”

U galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru 8.2.2017. godine, predstavljen je projekat “Unapređenje zakonskog okvira i politika za ostvarivanje ravnopravnosti i monitoring njihove primene u praksi”, koji sprovode Praxis, Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Novog Pazara i Equal Rights Trust iz Londona. Projekat je finansiran od strane Evropske unije u periodu od decembra 2016. do decembra 2018. godine.

O projektu i ciljevima projekta govorili su Semiha Kačar, predsednica Sandžačkog odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda, Vuk Raičević, koordinator Programa za antidiskriminaciju i rodnu ravnopravnost Praxisa i Joanna Whiteman, ko-direktorka Equal Rights Trust.

Opšti cilj projekta je da se osigura zaštita od svih oblika diskriminacije u Srbiji kroz pravne i političke reforme. Specifični cilj projekta je unapređenje zakonskog okvira u oblasti antidiskriminacije i ravnopravnosti, kao i podrška civilnom društvu u Srbijji u cilju prepoznavanja diskriminacije i korišćenja dostupnih mehanizama zaštite od diskriminacije.

Nevladine organizacije na lokalnom nivou imaće priliku da aktivno učestvuju u sprovođenje pojedinih projektnih aktivnosti, kao što su organizovanje zagovaračkih kampanja, monitoring i dokumentovanje slučajeva diskriminacije, za šta će biti opredeljenja određena sredstva.

Pogledati prilog RTV Novi Pazar ovde.
Pogledati prilog SANA PRESS ovde.

Pročitano 17966 puta
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action