Migracije

sreda, 25. maj 2005.

OEBS objavio Vodič za povratnike u Republiku Hrvatsku

Misija OESS-a u Republici Hrvatskoj uvidela je potrebu za šširenjem dodatnih informacija o pravnim pitanjima (građanskim i upravnim) koji se tiču povratnika putem distribucije vodiča za povratnike.

ŠŠirenje pravovremenih i relevantnih informacija dobilo je posebno značenje nakon Regionalne ministarske konferencije u Sarajevu 31. januara 2005. o reššavanju pitanja izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i Crne Gore te potpisivanja deklaracije 31. januara 2005. kojom se ministri nadležžni za pitanja izbeglica i raseljenog stanovnišštva obavezuju da preduzmu određene mere u cilju osiguranja pravednog i trajnog reššenja pitanja izbeglica i raseljenih lica do kraja 2006.

Deklaracijom se potvrđuje pravo izbeglica da se odluče između prava na bezbedni i dostojanstveni povratak i prava na lokalnu integraciju u zemlji izbeglišštva te se obavezuju držžave da preduzmu neophodne držžavne i upravne mere kako bi se izbeglicama omogućilo ostvarivanje njihovih pojedinačnih odluka te da se pravedno reše izbeglička pitanja.


Preuzmite dokument: Vodič za povratnike u Republiku Hrvatsku

Pročitano 10610 puta
Tagovano
  • 1
  • 2
  • 3

Pristup pravima i integracija povratnika po sporazumu o readmisiji

Problemi IRL u pristupu imovinskim pravima na Kosovu - u 7 slika

Zaštita prava interno raseljenih lica - u očekivanju trajnog rešenja

Izvestaji praxisa

 

POPULARNI TAGOVI

 

Praxis watch

Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action