Prava deteta

ponedeljak, 17. mart 2014.

Praxis u studijskoj poseti institucijama i organizacijama civilnog društva za decu Bugarske

Mreža organizacija za decu Srbije – MODS u periodu od 11. do 14. marta 2014. godine bila je gost bugarske Nacionalne mreže za decu (NMD), državnih institucija i organizacija za decu sa sedištem u Sofiji. Pored Otvorenog kluba iz Niša, studijskoj poseti su se priključile i članice MODS-a: Centar za proizvodnju znanja i veština iz Novog Sada, Udruženje za zaštitu i unapređenje položaja dece i mladih Korak napred iz Kruševca, Užički centar za prava deteta iz Užica, NVO Atina, Organizacija kreativnog okupljanja OKO, Praxis i Udruženje građana RODITELJ iz Beograda.

Cilj posete je bio upoznavanje sa radom NMD-a u Bugarskoj, njenom strukturom, aktivnostima i načinom finansiranja. Prilikom posete članice MODS-a su imale sastanke sa članicama NMD-a u Sofiji i priliku da se upoznaju sa organizacijama pružaocima socijalnih usluga (Fondacije za zdravlje i socijalni razvoj, Fondacije "Za našu decu", Fondacije "Teach for All" i Zavoda za socijalne usluge i praksu) . Pored toga, članice MODS-a su održale sastanak sa predstavnicima Državne agencije za zaštitu dece Bugarske i sa Upravnim odborom NMD-a.

Poseta je organizovana u okviru projekta „Budućnost po meri dece“ koji sprovodi Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša kao deo programa „Građansko društvo za budućnost“ Instituta za održive zajednice – ISC uz podršku USAID-a.

Videti vest na sajtu Budućnost po meri dece

Pročitano 10049 puta
Tagovano
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action