Edukacija i obuka

sreda, 15. jun 2011.

Šesta generacija studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu završila praksu u Praxisu

Šesta generacija studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu uspešno je završila praksu u Praxisu u okviru Pravne klinike za izbegličko pravo i pravo azilanata koju je pokrenuo UNHCR.

Tokom prakse studenti su imali priliku da posete Praxisovu kancelariju, upoznaju se sa zaposlenima, njihovim radom kao i da odslušaju predavanja na temu prava na pristup dokumentima, imovinskim pravima na Kosovu, pristupa pravima za izbeglice iz Hrvatske i Bosne i zaštite žrtava seksulnog i rodno zasnovanog nasilja.

Pored poseta kancelariji, studenti su zajedno sa Praxisovim mobilnim timovima učestvovali u radu na terenima gde su se upoznali sa životnim pričama i pravnim problemima Roma, izbeglica i interno raseljenih lica koji žive u kolektivnim centrima i neformalnim naseljima.

Na završnom seminaru koji je održan 15. juna 2011. godine, studenti su podelili svoje utiske sa prakse naglasivši u kojoj meri im je pomogla da prepoznaju široko rasprostranjene predrasude koje vladaju u društvu o ciljnoj grupi za čija se prava Praxis zalaže. Tokom završnog seminara studentima su dodeljene diplome.

Pročitano 27303 puta
Tagovano
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action
Praxis means action