Print this page
Thursday, 3 September 2020

Raspisan konkurs za izbor korisnica za stručno osposobljavanje za poslove šivenja u okviru projekta „Unapređenje položaja Roma i Romkinja na tržištu rada u Kraljevu“

Kraljevo 3.9.2020. 

 

U okviru projekta „Unapređenje položaja Roma i Romkinja na tržištu rada u Kraljevu“ koji Grad Kraljevo sprovodi u partnerstvu sa nevladinom organizacijom Praxis, danas je raspisan konkurs za izbor 15 korisnica za stručno osposobljavanje za poslove šivenja. Projekat se realizuje u sklopu grant šeme programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština.

Svrha ovog konkursa je izbor 15 Romkinja sa područja grada Kraljeva koje će učestvovati u tromesečnom programu obuke za poslove šivenja i na taj način unaprediti svoje stručne kompetencije i poboljšati konkurentnost na tržištu rada. Obuka će se sprovoditi kod pružaoca usluge koji će biti izabran u skladu sa odgovarajućim postupkom nabavke.

Pravo na stručno osposobljavanje mogu da ostvare nezaposlene pripadnice romske nacionalne manjine sa prebivalištem odnosno boravištem na teritoriji grada Kraljeva.

U skladu sa budžetom projekta, polaznice obuke imaju pravo na naknadu troškova učešća u obuci u bruto iznosu od 50 evra u dinarskoj protivrednosti na mesečnom nivou, kao i pravo na naknadu troškova prevoza.

Zainteresovane Romkinje mogu podneti zahtev za učešće u programu obuke na Pisarnici Gradske uprave Grada Kraljeva ili poštom na adresu Gradske uprave – Trg Jovana Sarića broj 1, 36 000 Kraljevo, sa naznakom: „Komisija za odabir korisnika u okviru projekta Unapređenje položaja Roma i Romkinja na tržištu rada u Kraljevu“.

Rok za podnošenje zahteva je 15 dana od dana objavljivanja konkursa na oglasnoj tabli Grada Kraljeva, a sve informacije, kao i podršku u vezi sa podnošenjem zahteva za učešće u programu obuke, zainteresovana lica mogu dobiti:

- u Gradskoj upravi grada Kraljeva - Služba za upravljanje projektima i lokalno ekonomski razvoj, četvrti sprat, kancelarija 420 ili putem telefona 036/306-200, kao i

- u Nevladinoj organizaciji Praxis na adresi Tanaska Rajića broj 24, Kraljevo, kontakt telefon 036/319-710

Kontakt osoba:

Marko Živković, Grad Kraljevo This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,

Marija Dražović, Praxis This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read 4605 times